Een virusvrije stal met Isofekt®PLUS

1 maart 2016 – Eind oktober kwam naar buiten dat het PED-virus weer is opgedoken, voornamelijk in Oost-Nederland. De gevolgen van dit virus en andere soortgelijke ziektes zijn immens voor varkenshouders. Een goede hygiëne en optimaal stalklimaat zijn essentieel om besmettingen te voorkomen.

Virussen, zoals het PED- en het PRRS virus, kunnen overgedragen worden door transport van dieren en door mensen en dieren die op het erf en in de stal komen. Daarom is bijvoorbeeld ongediertebestrijding van groot belang, omdat ratten en muizen het virus gemakkelijk verspreiden in de stal. Daarnaast moet inkomende lucht virusvrij zijn. Door middel van het creëren van overdruk in de stal kan dit bereikt worden.

Met overdruk kunnen besmettingen met diverse virussen via inkomende lucht vermeden worden. Dit in combinatie met het gebruik van luchtfilters maakt het voor vrijwel 100% zeker dat er geen ziektekiemen meer de stal in komen. Ook blijkt uit onderzoek dat in een stal met overdruk de groeicijfers van de varkens beter zijn dan in een traditionele stal.

Met ons spuitschuim Isofekt®PLUS is gemakkelijk een overdruk in de varkensstal te realiseren. Door een stal met dit isolatieschuim te isoleren, vormt zich een homogene isolatielaag die naad- en kierloos af kan dichten. Zo wordt de stal luchtdicht. Met behulp van een ventilatiesysteem kan vervolgens de gewenste overdruk bereikt worden.

Benieuwd wat H&S Isolatie voor u kan betekenen? Of meer weten over Isofekt®PLUS? Neemt u dan contact met ons op via 0598 – 717 170.