Coatingoplossing op maat voor perfecte luchtfiltering

Een goed stalklimaat met een zo laag mogelijke uitstoot van gassen is essentieel voor een gezonde veestapel. Daarom kiezen veel agrariƫrs voor een luchtwasser. Om een luchtwasser optimaal te kunnen laten werken, is een beschermlaag van coating aan te raden.

Aan onze klant in Hilgermissen (Duitsland) hebben wij een oplossing aangedragen om zijn nieuwe luchtwasser installatie te perfectioneren. De betonnen installatie, een waterbak op plafondhoogte, was niet waterdicht. Hierdoor zouden gassen zoals ammoniak in de stal niet goed gefilterd worden. Daarnaast kunnen druppels op het vee en het veevoer vallen, wat zeer nadelig is voor de gezondheid van de dieren. Voor beton is het altijd aan te raden een afdichting toe te passen, omdat zuren en ammoniak beton aan kunnen tasten.

Bescherming met COPU coating

Om een volledige waterdichtheid en een betere werking van de luchtwasser te kunnen realiseren, was kortom een beschermlaag nodig. Daarom is gekozen voor een afdichting met compactpolyurethaan (COPU). COPU is een combinatie van polyurethaan-elastomeer en polyurea-elastomeer. Het systeem wordt met een 2-componenten hogedrukspuit aangebracht. Hierdoor ontstaat er een naad- en voegloos waterdicht oppervlak. Al bij een zeer dunne laag worden deze effecten bereikt. In dit project is gekozen voor een 2 mm toepassing waarbij de volledige waterbak van een coating-laag is voorzien.

Dit project is binnen 2 dagen door onze isolatie-experts afgerond. De tijd voor een project is onder andere afhankelijk van de te spuiten oppervlakte. Wilt u meer weten over de opties in uw bedrijf? Neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken!

Foto 11