Isoleer en bespaar!

Isolatie levert u niet alleen betere houdbaarheid van producten, een beter dierenwelzijn en constante temperaturen op, maar ook een grote besparing van energie. Door uw gebouwen en objecten goed te isoleren, ontsnapt er namelijk veel minder warmte. Vooral bij grote hallen en stallen is dit goed te merken, omdat er bij een gebrekkige isolatie enorm veel warmte via de grote dak- en wandoppervlakten verloren gaat. Gevolg van de isolatie: er hoeft minder energie verbruikt te worden en daardoor gaan uw stookkosten omlaag!

In Nederland is het doel gesteld dat in 2020 het aandeel hernieuwbare energie 16 % bedraagt om zo de uitstoot van CO2 te verminderen. Het Europese doel is zelfs dat ons continent in 2050 een CO2-arme samenleving heeft. De eerste stap daar naartoe is een hogere energie-efficiƫntie. Dus: met minder energie hetzelfde resultaat bereiken. Vooral bij gebouwen scheelt het verlagen van energie erg veel omdat gebouwen verantwoordelijk zijn voor 30 % van het totale energieverbruik.

Van alle sectoren is de agrarische sector leidend in het verhogen van de energie-efficiƫntie. Energie maakt in veel agrarische branches een groot deel uit van de kostprijs en daarom levert besparen op energie veel op. Niet alleen in termen van geld, maar ook voor het milieu. Hoe minder CO2 er uitgestoten wordt, hoe minder de belasting voor het milieu is.

Hoe is het gesteld met de isolatie en energiebesparing in uw agrarisch bedrijf?