Uienbewaarplaats

Na de oogst van uien, groeien deze groentes verder. Daarom is het van groot belang dat de opslag goed verzorgd is om zo de kwaliteit te kunnen behouden. Daarnaast is het zo dat uien zeer gevoelig zijn; bij een temperatuur lager dan 7 oC, begint een ui te rotten en bij licht en/of vochtigheid zal de ui uitlopen. Vooral vocht geeft direct kwaliteitsverlies; uien moeten dan ook direct na de oogst gedroogd worden. Een optimale uienbewaarplaats is donker, heeft gecontroleerde en constante temperaturen en een regelbaar zuurstofgehalte. Om dat optimale klimaat te bereiken, kan een goede isolatie niet ontbreken. Daarnaast zijn een goede luchtcirculatie en ventilatie essentieel.

Isofekt®PLUS spuitschuimisolatie houdt vochtigheid (door condensatie) buiten en zorgt er op die manier voor dat de opgeslagen uien langer vers blijven.

Onze specialisatie

 

Hallen en Stallen Isolatie is gespecialiseerd in het isoleren van gebouwen en objecten binnen de agrarische sector. Benieuwd naar de mogelijkheden van isolatie binnen uw bedrijf? Neem contact met ons op! Wij zullen dan een afspraak met u inplannen. Eén van onze adviseurs kan u vervolgens op locatie informeren over alle opties.