Diverse groente- en fruitsoorten

Na de oogst verliezen groente en fruit aan kwaliteit door vochtverlies en de afbouw van koolhydraten. Om de oogst zo lang mogelijk vers te houden, moeten de afbraakprocessen vertraagd worden door optimale opslagcondities te realiseren. Voor het bewaren van groente en fruit in het algemeen geldt dat een goede isolatie, een juiste temperatuur, de luchtvochtigheid en de samenstelling en circulatie van lucht van belang zijn. Een juiste temperatuur voor groenten en fruit verschilt erg per soort. De luchtvochtigheid moet over het algemeen tussen de 85 en 90% liggen. Voldoende luchten is belangrijk, maar te veel luchten kan juist schadelijk zijn voor de oogst. Een goede isolatie draagt bij aan betere opslagfactoren voor groenten en fruit. De luchtvochtigheid wordt beter en koudebruggen en de vorming van condens worden voorkomen.

Het maakt niet uit om welke groente- of fruitsoort het gaat, isolatie is altijd van belang. Met isolatie kan het binnenklimaat namelijk gereguleerd worden. Voor paprika’s en tomaten bijvoorbeeld moet de schuur op zo’n manier geïsoleerd zijn dat er een temperatuur van tussen de 12 en 16 oC bereikt kan worden. Voor bijvoorbeeld asperges en champignons moeten de koelcellen waarin ze opgeslagen liggen, volledig geïsoleerd zijn om een temperatuurzone van 0 tot 1 graden te kunnen realiseren.

Onze specialisatie

 

Hallen en Stallen Isolatie is gespecialiseerd in het isoleren van gebouwen en objecten binnen de agrarische sector. Benieuwd naar de mogelijkheden van isolatie binnen uw bedrijf? Neem contact met ons op! Wij zullen dan een afspraak met u inplannen. Eén van onze adviseurs kan u vervolgens op locatie informeren over alle opties.