Aardappelbewaarplaats

Voor een aardappelbewaarplaats is het belangrijk dat de opslagruimte donker en droog is. Aardappelen moeten meteen na de oogst namelijk meteen worden gedroogd. Als dat gebeurt, wordt verrotting tegengegaan. Daarnaast moet er voldoende luchtcirculatie in de aardappelbewaarplaats zijn. De temperatuur tenslotte is ideaal wanneer het tussen de 4 en 6 oC is en dat ook blijft, dus er moet geen sprake zijn van temperatuurschommelingen. Aardappelen zijn erg gevoelig voor temperatuurwisselingen; zowel een te koude temperatuur als een te hoge temperatuur zijn nadelig voor de kwaliteit van de producten. Wordt het te warm, dan verschrompelen de aardappelen en gaan ze ontkiemen. Wordt het te koud, dan verandert de suikerspiegel van de aardappelen.  In de winter moet dan ook voorkomen worden dat de aardappelen te sterk afkoelen en in de zomer moeten ze juist niet te sterk opwarmen. Isolatie helpt om het binnenklimaat te reguleren.

Een effectieve isolatie van de aardappelbewaarplaats met Isofekt®PLUS spuitschuim zorgt ervoor dat de opslagfactoren in alle seizoenen met een minimale energiebehoefte op peil worden gehouden. Dus: de bewaarplaats is droog, heeft een optimale constante temperatuur en er ontstaat geen condens! Niet alleen voor de bewaring van aardappelen is condens slecht, het is ook negatief voor de duurzaamheid en levensduur van de bouwmaterialen.

Nieuwbouw aardappelopslag

Klik op de foto om een referentieproject Aardappelbewaarplaats te bekijken

 

Onze specialisatie

 

Hallen en Stallen Isolatie is gespecialiseerd in het isoleren van gebouwen en objecten binnen de agrarische sector. Benieuwd naar de mogelijkheden van isolatie binnen uw bedrijf? Neem contact met ons op! Wij zullen dan een afspraak met u inplannen. Eén van onze adviseurs kan u vervolgens op locatie informeren over alle opties.

Aardappelbewaarplaats