Tankisolatie

In tanks worden vaak vloeistoffen opgeslagen die een constante temperatuur moeten hebben. Voor de inhoud is het daarnaast belangrijk dat er niet teveel energie via de buitenwand verloren gaat, dat vochtigheid en lichtinvloeden geen kans krijgen, dat er geen condens ontstaat en dat er geen ongewenste gasuitwisseling plaatsvindt. Om dat te bereiken, is het belangrijk dat er een goede tankisolatie is. Op die manier ontstaat er een betere balans tussen de temperatuur in de tank en de buitentemperatuur en blijven de vloeistoffen koud ofwel warm. Het maakt voor de tankisolatie niet uit van welk materiaal de opslagtanks gemaakt zijn.

Voorbeeld: een ongeïsoleerde tank met daarin een vloeistof van 60 OC verliest circa € 250,- per m2 per jaar aan warmte-energie. Daarnaast stoot deze tank (met een diameter van 24 meter) maar liefst 67000 kg CO2 uit per jaar. Als zo’n tank geïsoleerd wordt, is de investering in minder dan een half jaar na de tankisolatie terugverdiend en zal er veel minder CO2 uitgestoten worden.

Voorbeelden van tanks die door Hallen en Stallen Isolatie geïsoleerd kunnen worden, zijn biogastanks en voedersilo’s.

 

Het isoleren van tanks

De tankisolatie door Hallen en Stallen Isolatie is geschikt voor diverse materialen, zoals beton, staal en plastic. Welke vorm de tank ook heeft, de isolatie kan aangebracht worden. Isofekt®PLUS kan namelijk altijd en op vrijwel elke plek aangebracht worden. Het ter plaatse aanbrengen van tankisolatie heeft vele voordelen. De tankisolatie wordt afgewerkt met coating zodat de opslagtanks beschermd zijn tegen externe (weers)invloeden. Dat is belangrijk, omdat opslagtanks in de open lucht opgesteld staan en dus veel te verduren krijgen.